Laatste nieuws

We gaan weer beginnen

Vanaf 19 mei mogen we in groepen van maximaal 30 personen samen fietsen, zolang de bekende 1,5 meter afstand wordt bewaard. Deze versoepeling betekent dat we weer ritten gaan organiseren. Maar laten we verstandig met dit privilege omgaan. Houd daarom rekening met elkaar en anderen, zoals je clubgenoten, vrienden én andere weggebruikers en respecteer de 1,5 meter afstand. Dat betekent dus niet schouder aan schouder naast elkaar. Geef ook de ruimte als je inhaalt of passeert, houd afstand als je wacht bij het verkeerslicht, op de verzamel- of startplaats van je rit en langs de kant van de weg als je een lekke band hebt

Zaterdag 22 mei organiseren we de eerste clubrit na lange tijd. Een uitnodiging is reeds verstuurd via de Whatsapp groep. Ook op de website kun je de agenda en de Toerkalender weer raadplegen.

Onze eerste NTFU tocht staat gepland voor 13 juni. De Brielsemeertocht is met het oog op de naderende versoepelingen met vier weken verzet.

De spelregels

Er gelden nog geen uitzonderingen op de maatregelen voor mensen die al een vaccinatie hebben gehad. Ook al ben je gevaccineerd, je kunt het coronavirus nog wel overdragen op anderen.

Het dragen van een mondkapje is nog steeds van kracht voor publieke binnenruimtes, zoals ons clubhuis. De mondkapjesplicht geldt al vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Fiets je samen met personen uit hetzelfde huishouden? Dan geldt de 1,5 meter afstand onderling niet. Tot andere verkeersdeelnemers uiteraard wel. Afstand houden tot andere verkeersdeelnemers is een basisregel die al geldt sinds het begin van de coronaperiode.

  • Ben jij of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
  • Je volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM op.
  • Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen, is niet toegestaan. Maak daarom voor vertrek afspraken hoe je communiceert.
  • Houd rekening met anderen.

Veel fietsplezier!

Sponsors